Midijos su salierais baltame vyne

Ingredientai

Midijos 1.5 kg
Vynas baltas 200 ml
Salierai 2 vnt
Svogūnas 1 vnt
Grietinėlė 200 g
Petražolės Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Juodieji pipirai Pagal skonį
  • 1

    Salierų stiebus susmulkinkite nedideliais kubeliais. Į didelį puodą supilkite vyną, suberkite supjaustytus salierus ir svogūną, kurį prieš tai susmulkinkite, pipirus, druską ir pavirkite 5 minutes. Į verdantį puodą sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas midijas. Uždenkite dangčiu ir pavirkite dar 5 minutes.Geldelėms atsivėrus, užpilkite grietinėlės, išjunkite viryklę ir užvožę dangčiu palaikykite 3-5 minutes. Per ilgai nelaikykite. Gerai išmaišykite ir išgriebkite midijas. Neatsivėrusias geldeles išmeskite! Midijas sudėkite į gražias sriubos lėkštes, užpilkite padažu, kuriame jos virė, užbarstykite virtų salierų ir svogūnų ir papuoškite petražolėmis.Midijos valgomos vietoj įrankių naudojant tuščią geldelę. Likusį padažą ir daržoves teks valgyti šaukštu.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Keptos krevetės su kokosais ir alumi 45min
Gruzdintos krevetės japoniškai 15min
Marinuotos krevetės ant griliaus 45min
Kalmarų žiedai tešloje 30min
Krevečių vėrinukai 2val
Kokosinės krevetės 30min
Midijos balto vyno padaže 5min