Mielinės tešlos bandelės

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Margarinas 190 g
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Sausos mielės 10 g
  • Miltai 500 g
  • Kopūstai 3 stiklinė (-ės)
  • Dešrelės 2 vnt

Eiga

  1. Pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas. Šiek tiek atvėsinus, įmušti kiaušinius. Išmaišyti. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis, supilti masę iš puodo ir viską gerai išmaišyti. Jei reikia, įdėti miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Paruoštą tešlą palikti 30 - 40 min., kad tešla pakiltų. Tuo metu paruošti įdarą.
  2. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinti raugintus kopūstus, įpilti šiek tiek vandens ir troškinti, kol kopūstai suminkštės ir išgaruos vanduo. Troškintus kopūstus atvėsinti.
  3. Iš mielinės tešlos suformuoti paplotėlį, įdėti troškintų kopūstų ir suformuoti bandelę. Viršų aptepti kiaušinio trynio ir vandens plakiniu.
  4. Dešrelę įvynioti į mielinę tešlą, įpjauti, paliekant maždaug 1 cm tarpą tarp kiekvieno įpjovimo. Įpjauti tiek, kad būtų perpjauta dešrelė, o apatinis tešlos sluoksnis liktų neįpjautas. Suformuoti pynę - vieną kartą dešrelę su tešla lenkti į dešinę, kitą kartą - į kairę, kaip pavaizduota pirmoje nuotraukoje. Paruoštą pynę pabarstyti pikantiškais prieskoniais.
  5. Paruoštas bandeles kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai paruduos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!