Mieliniai blynai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs sotūs, putlūs blyneliai iš mielių.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
- Mielės 20 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į dubenėlį išsijoti trečdalį receptūroje nurodyto miltų kiekio ir užplikyti stikline verdančio pieno. Gerai išmaišyti, paviršių apibarstyti miltais ir palikti pusvalandžiui, kad pasaltų.
- Mieles ištrinti su cukrumi, o trynius – su druska ir viską sudėti į plikytą tešlą. Gerai išmaišius, supilti likusį pieną (gaunama grietinės tirštumo tešla). Uždengti drobele ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus, suberti likusius miltus. Blynus kepti gerai įkaitintose riebaluose. Valgyti karšus, su grietine, cukrumi ir uogiene