Mieliniai blynai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardūs sotūs, putlūs blyneliai iš mielių.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Mielės 20 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Į dubenėlį išsijoti trečdalį receptūroje nurodyto miltų kiekio ir užplikyti stikline verdančio pieno. Gerai išmaišyti, paviršių apibarstyti miltais ir palikti pusvalandžiui, kad pasaltų.
  2. Mieles ištrinti su cukrumi, o trynius – su druska ir viską sudėti į plikytą tešlą. Gerai išmaišius, supilti likusį pieną (gaunama grietinės tirštumo tešla). Uždengti drobele ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  3. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus, suberti likusius miltus. Blynus kepti gerai įkaitintose riebaluose. Valgyti karšus, su grietine, cukrumi ir uogiene

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!