Minkštas meduolis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Puikus meduolis šventėms.
Ingredientai
- Medus 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Grietinėlė 200 g
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Prieskoniai 1 šaukštas (-ai)
- Uogienė Pagal skonį
Eiga
- Į medų (tinka dirbtinis) sudėti prieskonius ir 3 min. pavirinti ant nestiprios kaitros. Nukelti nuo kaitravietės, sudėti sviestą ir maišant jį ištirpinti.
- Masę atvėsinti, į ją supilti su soda ar kepimo milteliais išsuktą grietinę ir su cukrumi ištrintus kiaušinius. Iš lėto sukant, suberti miltus.
- Tešlą supilti į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą, gražiai išlyginti jos paviršių. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių.
- Iškepusį meduolį atvėsinti, perpjauti per pusę ir pertepti rūgščia uogiene arba obuolių koše. Pateikti auštoje vazoje ant kojelės, supjaustytą rombeliais arba kubeliais.