Tradicinė lietuviška močiutės šaltiena

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Tradicinis lietuviškos šaltienos paruošimo būdas. Visuomet skanu! Tinka valgyti su karštomis bulvėmis.

Ingredientai

  • Karka 1 kg
  • Kulniukai 1 vnt
  • Uodegytės 2 vnt
  • Vištienos ketvirtis 1 vnt
  • Kiaulienos kumpis 500 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Morka 1 vnt
  • Lauro lapai 5 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Česnakas 5 skiltelė (-ės)
  • Abrikosas Pagal skonį

Eiga

  1. Mėsą nuplaukite, nuskuskite šerelius nuo karkos, kulniukų ir uodegyčių, palikite šaltame vandenyje pamirkti.
  2. Sudėkite mėsą į puodą. Vandens pilkite tiek, kad ją visą apsemtų, ar šiek tiek daugiau, nes jis verdant mėsai nugaruos, o virimo proceso metu vėl pilti vandens nepatartina, nes šaltiena gali nelabai sustingti.
  3. Vandenį padruskinkite ir virkite valandą.
  4. Po valandos virimo, sudėkite į puodą ketvirčiais supjaustytą morką ir svogūną (kad greičiau apvirtų dalinkite daržoves į 4 dalis), sudėkite lauro lapelius, įberkite pipirų.
  5. Dar po valandos virimo išjunkite ugnį.
  6. Supjaustykite morką griežinėliais.
  7. Perkoškite sultinį, kad nebeliktų smulkių kauliukų.
  8. Puode virusius svogūnus, lauro lapelius išimkite ir išmeskite – jų nebereikės, savo skonį sultiniui jau suteikė.
  9. Į lėkštutes gražiai sudėkite mėsytę, abrikosus, morkas, smulkintą česnaką ir užpilkite sultiniu. Palikite atvėsti ir po to padėkite į šaldytuvą, jog sustingtų.
  10. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!