Morenginis skanėstas su uogomis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kas gali atsispirti morengams? O morengams su grietinėle ir uogomis? Pasilepinkim ir palepinkim artimuosius.
Ingredientai
- Baltymai 3 vnt
- Cukrus 150 g
- Krakmolas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinų sultys Pagal skonį
- Grietinėlė 200 g
- Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
- Uogos 300 g
Eiga
- Tris kiaušinio baltymus supilti į dubenį. Elektriniu maišytuvu suplakti iki standžių putų, supilti pusę kiekio cukraus, vėl plakti iki standumo, suberti likusį cukrų ir krakmolą bei pusę šaukštelio citrinos rūgšties, maišytuvu maišyti dar 5-7 min.
- Išplaktus baltymus sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus formuoti morengus;
- Dėti kepti į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min, vėliau sumažinti temperatūrą iki 100 laipsnių ir kepti dar apie 50 min.;
- Išplakti grietinėle su cukraus pudra, uždėti ant atvėsusių morengų ir papuošti uogomis.
- Skanaus!