Morenginis tortas su aguoniniais biskvitais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Morenginis tortas su aguoniniais biskvitais 

Ingredientai

  • Sviestas 150 g
  • Cukraus pudra 150 g
  • Citrina 1 vnt
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Miltai 100 g
  • Aguonos 200 g
  • Pienas 2 šaukštas (-ai)
  • Brendis 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 5 vnt
  • Cukrus 200 g
  • Graikiniai riešutai 80 g
  • Rududu 1 skardinė (-ės)
  • Kava 200 ml

Eiga

  1. Aguoniniam biskvitui išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą su puse cukraus pudros. Įmaišyti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Baltymus išplakti su likusia cukraus pudra iki standumo ir įmaišyti į sviesto - trynių masę. Miltus sumaišyti su aguonomis ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. Ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius.
  2. Sirupui vandenį užvirti su cukrumi (4 šaukštai). Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti brendį.
  3. Morengams baltymus išplakti, kol suputos, nenustojant plakti po šaukštą berti cukrų (kitą šaukštą cukraus berti po to, kai ištirps anksčiau subertas). Padidinti mikserio greitį iki maksimalaus ir plakti, kol masė bus labai standi ir blizgi (apie 10 minučių). Įmaišyti riešutus. Ant kepimo popieriaus nusibrėžti du 24 cm skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleisti baltymų masę. Kepti iki 100° C įkaitintoje orkaitėje, kol morengai lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus (priklausomai nuo orkaitės bei patalpos drėgnumo tai gali užtrukti 1 - 4 val.).
  4. Kremui visi produktai būtinai turi būti vienodos kambario temperatūros. Sviestą išplakti iki purumo, sudėti Rududu ir gerai išplakti, kol masė pašviesės. Po šaukštą plakant įmaišyti kavą.
  5. Vieną aguoninio biskvito sluoksnį sulaistyti cukraus sirupu su brendžiu. Aptepti kremu. Dėti morengo sluoksnį, aptepti kremu. Vėl dėti aguoninį biskvitą, sulaistyti, tepti kremu, dėti morenginį sluoksnį. Visą tortą aptepti kremu.
  6. Recepto šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/01/morengu-ir-aguonu-tortas-su-karameliniu.html

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!