Morkų pyragas

Ingredientai

Kiaušiniai 3 vnt
Pasukos 3 stiklinė (-ės)
Cukrus 1 stiklinė (-ės)
Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
Cinamonas 2 g
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Miltai 400 g
Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
Morkos 2 stiklinė (-ės)
Smulkintas kokosas 1 stiklinė (-ės)
Graikiniai riešutai 1 stiklinė (-ės)
Marinuoti ananasai 1 skardinė (-ės)
Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • 1

    Su burokine tarka sutarkuokite morkas ir susmulkinkite riešutus. Ištepkite kepimo skardą sviestu ir išbarstykite miltais.

  • 2

    Į vidutinio dydžio dubenį atsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

  • 3

    Dideliame dubenyje gerai sumaišykite kiaušinius, pasukas, aliejų, cukrų ir vanilę. Supilkite miltų mišinį ir vėl gerai išmaišykite.

  • 4

    Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kokosų drožles, riešutus, smulkintus ananasus ir razinas.

  • 5

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Naudodami medinį šaukštą iš lėto įmaišykite morkų mišinį į tešlą.

  • 6

    Tešlą supilkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite apie 1 valandą, kartais patikrindami su dantų krapštuku.

  • 7

    Prieš patiekiant leiskite bent 20 minučių atvėsti. Galite patiekti su grietinėle arba kitokiu kremu pagal skonį.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min
Cukrumi apkepti pekano riešutai 1val 30min
Obuolių pyragas su traškia riešutų plutele 15min
Meduolių ir bananų tortas 1val