Morkų pyragas

Ingredientai

Kiaušiniai 3 vnt
Pasukos 3 stiklinė (-ės)
Cukrus 1 stiklinė (-ės)
Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
Cinamonas 2 g
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Miltai 400 g
Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
Morkos 2 stiklinė (-ės)
Smulkintas kokosas 1 stiklinė (-ės)
Graikiniai riešutai 1 stiklinė (-ės)
Marinuoti ananasai 1 skardinė (-ės)
Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • 1

    Su burokine tarka sutarkuokite morkas ir susmulkinkite riešutus. Ištepkite kepimo skardą sviestu ir išbarstykite miltais.

  • 2

    Į vidutinio dydžio dubenį atsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

  • 3

    Dideliame dubenyje gerai sumaišykite kiaušinius, pasukas, aliejų, cukrų ir vanilę. Supilkite miltų mišinį ir vėl gerai išmaišykite.

  • 4

    Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kokosų drožles, riešutus, smulkintus ananasus ir razinas.

  • 5

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Naudodami medinį šaukštą iš lėto įmaišykite morkų mišinį į tešlą.

  • 6

    Tešlą supilkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite apie 1 valandą, kartais patikrindami su dantų krapštuku.

  • 7

    Prieš patiekiant leiskite bent 20 minučių atvėsti. Galite patiekti su grietinėle arba kitokiu kremu pagal skonį.

Panašūs receptai

Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min
Cukrumi apkepti pekano riešutai 1val 30min
Obuolių pyragas su traškia riešutų plutele 15min
Meduolių ir bananų tortas 1val
Tiramisu 45min
Trapus obuolių pyragas su varške 15min