Naminė obuolių tyrė

  • 30min
  • 1 porcija

Paprastas, rudeniškas receptas

Paprastas, rudeniškas receptas

Ingredientai

Obuoliai 2 kg
Ketvirčio citrinos žievelė (juostelės pavidalu) 1 vnt
Citrinos sultys arba actas (pagal individualų skonį gali būti mažiau arba daugiau) 45 ml
Maltas cinamonas 3 g
Cukrus Pagal skonį
Vanduo 225 ml
Druska 3 g
  • 1

    Nulupkite obuolius, išpjaukite viduriukus ir supjaustykite ketvirčiais.

  • 2

    Į didelį puodą sudėkite obuolius, citrinos žievelę, citrinos sultis arba actą, cinamoną, cukrų, vandenį ir druską. Kol kas įdėkite tik apie 50 g cukraus. Vėliau pagal skonį galėsite įdėti daugiau.

  • 3

    Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 15-20 min., kol obuoliai visiškai perverda ir tampa minkšti.

  • 4

    išjunkite viryklę, išimkite citrinos žievelę, obuolius sutrinkite. Jeigu norite glotnesnio varianto - pasinaudokite rankine trintuve arba maisto procesoriumi.

  • 5

    Patarimai - jeigu sutrynus obuolius tyrė gavosi per tišta, įpilkite daugiau vandens. Jeigu trūksta saldumo - įdėkite daugiau cukraus, jeigu rūgšties - daugiau citrinos sulčių ar acto.

  • 6

    Tyrė puikiai laikosi užšaldytą šaldiklyje iki 1 metų.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas 1val 30min
Karališkas obuolių pyragas 1val 30min
Trijų ingredientų uogienės 1val
Braškių - rabarbarų uogienė 2val 30min
Slyvų - mėlynių uogienė 1val