Naminė pomidorų pasta

Natūrali pomidorų pasta, kurią galima panaudoti ruošiant daugelį padažų ir kitų receptų.

Natūrali pomidorų pasta, kurią galima panaudoti ruošiant daugelį padažų ir kitų receptų.

Ingredientai

Pomidorai 5 kg
Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
Citrinos rūgštis 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Nulupkite pomidorus pasinaudoję karšto-ledinio vandens metodu. Juos supjaustykite ir išimkite sėkleles. Pomidorus sutrinkite iki glotnios košelės, įmaišykite citrinų rūgštį, druską,

  • 2

    Gautą pomidorų piure tolygiai paskirstykite plonu sluoksniu kepimo skardose (turėtų užtekti dviejų didelių skardų). Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių C. Dėkite kepti 3-4 val., kas 30 min. pamaišykite pastą ir apkeiskite kepimo skardas, kad keptų vienodai.

  • 3

    Kiek laiko kepti, priklauso nuo pomidorų sultingumo. Tikslas, kad kepant iš pomidorų pilnai išgaruotų visas skystis. Kai matysite, kad pomidorų pasta neteko daug skysčio, viską perkelkite į vieną skardą ir kepkite toliau.

  • 4

    Pomidorų pasta bus paruošta, kai ji taps blizgi, plytų spalvos ir jos kiekis sumažės daugiau nei per pusę.

  • 5

    Paruoštą pomidorų pastą užkonservuokite pasinaudoję vandens metodu. Taip pat ją galite laikyti šaldytuve arba užšaldyti (sudėkite į indelius, ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus - tai padės išlaikyti pastos skonį ir šviežumą).

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val