Naminė pomidorų pasta

Natūrali pomidorų pasta, kurią galima panaudoti ruošiant daugelį padažų ir kitų receptų.

Natūrali pomidorų pasta, kurią galima panaudoti ruošiant daugelį padažų ir kitų receptų.

Ingredientai

Pomidorai 5 kg
Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
Citrinos rūgštis 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Nulupkite pomidorus pasinaudoję karšto-ledinio vandens metodu. Juos supjaustykite ir išimkite sėkleles. Pomidorus sutrinkite iki glotnios košelės, įmaišykite citrinų rūgštį, druską,

  • 2

    Gautą pomidorų piure tolygiai paskirstykite plonu sluoksniu kepimo skardose (turėtų užtekti dviejų didelių skardų). Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių C. Dėkite kepti 3-4 val., kas 30 min. pamaišykite pastą ir apkeiskite kepimo skardas, kad keptų vienodai.

  • 3

    Kiek laiko kepti, priklauso nuo pomidorų sultingumo. Tikslas, kad kepant iš pomidorų pilnai išgaruotų visas skystis. Kai matysite, kad pomidorų pasta neteko daug skysčio, viską perkelkite į vieną skardą ir kepkite toliau.

  • 4

    Pomidorų pasta bus paruošta, kai ji taps blizgi, plytų spalvos ir jos kiekis sumažės daugiau nei per pusę.

  • 5

    Paruoštą pomidorų pastą užkonservuokite pasinaudoję vandens metodu. Taip pat ją galite laikyti šaldytuve arba užšaldyti (sudėkite į indelius, ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus - tai padės išlaikyti pastos skonį ir šviežumą).

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val
Amerikietiški blynai 30min
Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas 1val 30min