Naminis kebabas

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Puikus naminis kebabas, pabandykite pasigaminti ir prisitaikyti savo skoniui. Pamiršite visas kebabines, nes namuose pagamintas yra pats skaniausias!

Ingredientai

  • Lavašas 2 vnt
  • Kalakuto krūtinėlė 200 g
  • Kopūstai 300 g
  • Agurkai 1 vnt
  • Marinuoti agurkai 2 vnt
  • Citrina 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Actas 10 ml
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Majonezas 4 šaukštas (-ai)
  • Jogurtas 250 g
  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Pomidoras 1 vnt

Eiga

  1. Pasiruošiame mėsą ir marinatą. Mėsą supjaustome maždaug dviejų centimetrų pločio ir apie 6 centimetrų ilgio plonomis juostelėmis. Į indą pilame vieną natūralaus jogurto indelį, įspaudžiame pusės citrinos sultis, porą skiltelių česnako, dedame po truputį druskos, čiobrelio, čili miltelių, maltos raudonos paprikos miltelių, imbiero miltelių. Paliekame pasimarinuoti bent pusantros valandos.
  2. Kol mėsytė marinuojasi, turime galybę laiko pasiruošti padažus ir kitus kebabo ingredientus. Pirmiausia, pasiruošiame 2 padažus, kurių vieną naudosime prieš kepimą, o kitą - prieš pat valgant.
  3. 1 padažui sumaišome 3 šaukštus švelnaus majonezo, 3 šaukštus liesos grietinės (labiausiai tinka "Karvutė"), truputį natūralaus jogurto, 1 nuluptą ir sutarkuotą marinuotą agurką (arba 3 karnišoniukus), išspaustą ne pačią mažiausią česnako skiltelę, truputį druskos ir čiobrelių, šlakelį vandens. Nereikia, kad būtų labai skysta, nes tepsim ant lavašo.
  4. 2 padažui sumaišome 1 indelį natūralaus jogurto, šaukštą grietinės, šaukštą majonezo, šaukštą vandens, šaukštą marinuotų agurkų sunkos, truputį pomidorų padažo, druskos, čili pipirų, pusę marinuoto agurko (arba 2 karnišoniukus), čiobrelių.
  5. Abu padažus dedame į šaldytuvą. Susipjaustome agurką, pomidorą, kopūstą. Plonais plonyčiais griežinėliais supjaustome svogūniuką, ant jo pilame šiek tiek raudono vyno acto, vandens ir cukraus, su rankom viską nuoširdžiai išminkome, kad pasimarinavę trumpą laiką jau būtų minkštučiai.
  6. Išsimarinavusią mėsą kepame karštoje keptuvėje, gerame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
  7. Ant dviejų lavašų tepame baltojo padažo, dedame kopūstus, agurkus, pomidorus, svogūnus ir galiausiai - mėsytę, dar apšlakstome likusiu padažu. Suvyniojame, kepimo popieriumi apsukame kiaurąjį galą ir dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 15 minučių arba kol pamatysite, kad jau pradeda skrusti.
  8. Tada traukiame kvepiančius kebabus, palaukiame kelias minutes, kad mažumėlę pravėstų (tik nedaug), nuimame kepimo popierių (jį patartina apsukti dabar jau ant kito galo), pilamės padažo ir valgome. Kai kažkiek nuvalgome, vėl pilames padažo:)
  9. P.S. Dėl padažų proporcijų: tai priklauso nuo produktų, tiesiog reikia stengtis, kad nebūtų per rūgštu ir tinkama konsistencija :)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!