Naminis ketčupas

Skanus ir iš natūralių produktų!

Skanus ir iš natūralių produktų!

Ingredientai

Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Vidutinis svogūnas 1 vnt
Česnako skiltelės (susmulkintas) 2 vnt
Imbiero šaknis (2,5 cm dydžio, nulupta ir susmulkinta) 1 vnt
Raudonojo pipiro dribsniai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Malti pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Pomidorų pasta 2 šaukštas (-ai)
Pomidorai 800 g
Rudasis cukrus 50 g
Obuolių sidro actas 60 ml
Druska Pagal skonį
Bazilikas, raudonėlis Pagal skonį
  • 1

    Nuimkite odeles nuo pomidorų. Geriausias būdas - pasiruoškite vieną indą su verdančiu vandeniu ir kitą su lediniu vandeniu. Iš pomidorų išpjaukite kotelius, o jų apačioje įrėžkite X su peiliu. Pomidorus dėkite į indą su verdančiu vandeniu, kai odelė pradės atsilupti, juos įmeskite į ledinį vandenį. Pasinaudodami peiliu nuo atvėsusių pomidorų nuimkite odelę.

  • 2

    Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, svogūnus supjaustykite pusmėnuliais ir kepkite apie 8 min. Sudėkite smulkintą česnaką, imbierą, raudonųjų pipirų dribsnius, maltus pipirus. Sudėkite pomidorų pastą, dažnai maišykite ir kepkite apie 2 min.

  • 3

    Sudėkite pomidorus, cukrų (jo galite dėti mažiau / daugiau, priklausomai nuo individualaus skonio), actą, druską, baziliką ir raudonėlį. Masę virkite apie 20 min., kol ji taps tirštesnė ir blizgi.

  • 4

    Pravėsusią masę sutrinkite. Paruoštas ketčupas šaldytuve gali laikytis apie 1 mėn. Taip pat jo galima pasigaminti daugiau ir užkonservuoti.

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val
Amerikietiški blynai 30min
Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas 1val 30min