Naminis ketčupas

Skanus ir iš natūralių produktų!

Skanus ir iš natūralių produktų!

Ingredientai

Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Vidutinis svogūnas 1 vnt
Česnako skiltelės (susmulkintas) 2 vnt
Imbiero šaknis (2,5 cm dydžio, nulupta ir susmulkinta) 1 vnt
Raudonojo pipiro dribsniai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Malti pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Pomidorų pasta 2 šaukštas (-ai)
Pomidorai 800 g
Rudasis cukrus 50 g
Obuolių sidro actas 60 ml
Druska Pagal skonį
Bazilikas, raudonėlis Pagal skonį
  • 1

    Nuimkite odeles nuo pomidorų. Geriausias būdas - pasiruoškite vieną indą su verdančiu vandeniu ir kitą su lediniu vandeniu. Iš pomidorų išpjaukite kotelius, o jų apačioje įrėžkite X su peiliu. Pomidorus dėkite į indą su verdančiu vandeniu, kai odelė pradės atsilupti, juos įmeskite į ledinį vandenį. Pasinaudodami peiliu nuo atvėsusių pomidorų nuimkite odelę.

  • 2

    Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, svogūnus supjaustykite pusmėnuliais ir kepkite apie 8 min. Sudėkite smulkintą česnaką, imbierą, raudonųjų pipirų dribsnius, maltus pipirus. Sudėkite pomidorų pastą, dažnai maišykite ir kepkite apie 2 min.

  • 3

    Sudėkite pomidorus, cukrų (jo galite dėti mažiau / daugiau, priklausomai nuo individualaus skonio), actą, druską, baziliką ir raudonėlį. Masę virkite apie 20 min., kol ji taps tirštesnė ir blizgi.

  • 4

    Pravėsusią masę sutrinkite. Paruoštas ketčupas šaldytuve gali laikytis apie 1 mėn. Taip pat jo galima pasigaminti daugiau ir užkonservuoti.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val