Naminis mėsos troškinys

Pats gardžiausias troškinys gaminamas pagal senovinį močiutės receptą.

Pats gardžiausias troškinys gaminamas pagal senovinį močiutės receptą.

Ingredientai

Jautiena 500 g
Svogūno 2 vnt
Grietinėlė 150 g
Gartyčios 1 šaukštas (-ai)
Miltai 1 šaukštas (-ai)
Vanduo 1 stiklinė (-ės)
Druska, pipirai Pagal skonį
Malta paprika Pagal skonį
  • 1

    Nuplautą ir nusausintą jautieną supjaustyti juostelėmis, apkepti gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje;

  • 2

    Svogūnus supjaustyti žiedais, suberti į keptuvę su jau apkepinta mėsa;

  • 3

    Suberti miltus, gerai išmaišyti, užpilti stikline vandens, sumažinti ugnį ir mėsą uždengtą dangčiu troškinti apie 40-50 min;

  • 4

    Tada įberti druskos, pipirų, maltų paprikų prieskonius;

  • 5

    Grietinę sumaišyti su garstyčiomis ir užpilti ant mėsos;

  • 6

    Viską išmaišius dar troškinti apie 30 min.;

  • 7

    Skanaus.

Panašūs receptai

Tiramisu 45min
Dešrelės su sūriu ir šonine 15min
Netikras zuikis su špinatais 30min
Kiaušinių - faršo vyniotinis 30min
Mėsainiai 15min
Kukuliai "ežiukai" 30min
Tinginių balandėliai 1val 30min