Obuolių pyragas tortilijoje

Kitoks obuolių pyrago variantas. Labai greita ir skanu!

Kitoks obuolių pyrago variantas. Labai greita ir skanu!

Ingredientai

Tortilijos 3 vnt
Tirpintas sviestas 15 g
Cinamonas 25 g
Cukrus 25 g
Obuoliai 3 vnt
Cinamonas (įdarui) 15 g
Cukrus (įdarui) 15 g
Sviestas (įdarui) 30 g
Šviežiai spaustos citrinų sultys 15 ml
Papuošimui plaktos greitinėlės ir karamelinio padažo (nebūtina) Pagal skonį
  • 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Pasiruoškite keksiukų formą (6 vnt., standartinė).

  • 2

    Tortilijas aptepkite sviestu ir apibarstykite cinamonu bei cukrum. Jas supjaustykite ketvirčiais.

  • 3

    Įvieną keksiuko formelę dėsite 2 tortilijos ketvirčius. Juos sudėkite vieną ant kito, tačiau jie turėtų būti atsukti į skirtingas puses (žiūrėti antrą nuotrauką). Taip sudėtas tortilijas įspauskite į keksiukų formeles. Kepkite apie 8 min., kol taps auksinės spalvos.

  • 4

    Kol tortilijos kepa ruoškite įdarą. Susmulkinkite obuolius, juos sumaišykite su citrinos sultimis, cukrumi ir cinamonu. keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie 3-5 min. pakepkite obuolius, kad suminkštėtų.

  • 5

    Išimkite keksiukų formą iš orkaitės, leiskite truputį atvėsti, kad palaikytų savo formą. Įdėkite įdaro, papuoškite plakta grietinėle ir karameliniu padažu.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Morkų pyragas 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min