Orkaitėje džiovinti pomidorai

Šiuos džiovintus pomidorus galima naudoti visuose receptuose, kuriems reikia saulėje džiovintų pomidorų. Taip pat jie yra skanus užkandis prie duonos.

Šiuos džiovintus pomidorus galima naudoti visuose receptuose, kuriems reikia saulėje džiovintų pomidorų. Taip pat jie yra skanus užkandis prie duonos.

Ingredientai

Pomidorai 4 kg
Alyvuogių aliejus Pagal skonį
Neprivaloma: druska, pipirai, įvairūs prieskoniai, česnakinė druska Pagal skonį
  • 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 90-95 laipsnių C.

  • 2

    Pomidorus gerai nuplaukite ir nuvalykite sausu ir švariu rankšluosčiu.

  • 3

    Nuimkite šakeles ir išpjaukite pomidorų šerdis. Juos supjaustykite pusmėnuliais, išimkite sėklytes ir sultingą vidinę dalį.

  • 4

    Pomidorus atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi (ir kitais prieskoniais) ir sudėkite ant grotelių po kuriomis būtų kepimo indas sultims sugauti. Tarp pomidorų gabaliukų palikite 2 cm tarpus.

  • 5

    Pomidorus kepkite vidurinėje orkaitės dalyje, juos patikrinkite kas 30 min. Išimkite, kai kraštinės pradės riestis, o jų dydis sumažės maždaug trečdaliu (kepimas užtruks apie 2-3 val., priklausomai nuo pomidorų sultingumo). Palikite juos atvėsti arba kepkite papildomai apie 3-4 val., jeigu norite sunkiau kramtomos tekstūros pomidorų.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val