Paprastas ir greitai paruošiamas obuolių pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šis pyragas nepaliks abejingų. Viską paruošti galima per 15 minučių, o tada belieka kišti į orkaitę ir laukti svečių. Prie karšto pyrago tiks ledai, atvėsęs taps puikiu gardėsiu prie arbatos ar pieno puodelio. Paprastas, bet ne prastas, toks minkštas.

Ingredientai

  • Obuoliai 6 vnt
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Grietinė 2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Obuolius nuplauname, nulupame žievelę ir supjaustome skiltelėmis. Nereikia stengtis, kad obuolio griežinėliai būtų labai dailūs, nes jie sukepa. Supjaustytus obuolius pabarstome cinamonu. Razinas nuplauname ir pamerkiame.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol šis ištirpsta. Po truputį supilame miltus. Gerai išmaišome, kad tešloje nebūtų gumuliukų. Įberiame vanilinio cukraus. Sudedame grietinę, ištirpdytą sviestą ar margariną. Galiausiai sodą nugesiname su actu/citrinos rūgštimi ir dedame į masę. Atsargiai išmaišome.
  3. Skardą ištepame riebalais (sviestu ar margarinu), kad nepridegtų. Išklojame ją supjaustytais obuoliais. Jei reikia, dar galime užberti cinamono. Tolygiai ant obuolių paskirstome išmirkusias razinas. Paskutinis etapas – pilame tešlą ant obuolių, gražiai išlyginame, kad visi obuoliai būtų „užkloti“ tešla.
  4. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių. Kepame 40-60 minučių. Ar pyragas iškepė, patikriname su degtuku ar dantų krapštuku: jei ištraukus jis būna neaplipęs tešla, pyragas yra iškepęs. Kepant obuoliai ir razinos iškyla į viršų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!