Paprastos, bet gardžios bandelės

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Tokias bandeles australai ir anglai tradiciškai kepa per Velykas. Šios bandelės ypatingos, nes yra paprastos ir lengvai paruošiamos.

Ingredientai

  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Cukraus pudra 1 stiklinė (-ės)
  • Cinamonas 1 vnt
  • Muškato riešutas 1 vnt
  • Gvazdikėliai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 40 g
  • Pienas 300 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Vanduo 6 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Sumaišykite inde miltus, mieles, cukrų, prieskonius ir džiovintas razinas.
  2. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įpilkite pieno ir šiek tiek pašildykite.
  3. Pieną su ištirpintu sviestu supilkite į indą su miltais ir prieskoniais. Įmuškite du kiaušinius. Rankomis išminkykite tešlą. Vis miltuokitės rankas, kol tešla nebelips prie rankų. Iš tešlos suformuokite kamuoliuką. Palaikykite 10 minučių.
  4. Padalinkite tešlą į 12 bandelių. Sudėkite į indą, išteptą aliejumi arba sviestu ir uždenkite. Palikite bandeles kambario temperatūroje apie 1-1,5 val. Bandelių dydis turėtų padvigubėti.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  6. Kepkite bandeles 20-25 minutes.
  7. Paruoškite glajų. Į keptuvę supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Maišykite ir leiskite vandeniui užvirti. Vandeniui užvirus ką tik iš orkaitės išimtas bandeles apipilkite glajumi. Bandeles valgykite šiltas. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!