Meksikietiškos Enchiladas

Visai nesunkiai pagaminamos tikrų tikriausios meksikietiškos Enchiladas.

Visai nesunkiai pagaminamos tikrų tikriausios meksikietiškos Enchiladas.

Ingredientai

Rapsų aliejus 50 ml
Miltai 2 šaukštas (-ai)
Meksikietiškas Salsa ar Mole padažas, arba koks kitas raudonasis meksikietiškas padažas 100 ml
Vištienos sultinys 50 ml
Druska Pagal skonį
Juodieji pipirai Pagal skonį
Jautiena 300 g
Svogūnas 1 vnt
Tortilijos lakštai 10 vnt
Jelapenas Pagal skonį
Čili ar kitos mėgstamos paprikos Pagal skonį
Juodosios alyvuogės Pagal skonį
Sūris 150 g
Kalendra Pagal skonį
  • 1

    Į keptuvę įpilkite aliejaus, kaitinkite ant nedidelės kaitros, supilkite miltus, maišykite ir pakepkite kol miltai pradės „burbuliuoti“, supilkite raudoną meksikietišką padažą (Salsa ar Mole meksikietišką padažą), supilkite vištienos sultinio ištirpinto šiltame vandenyje, įberkite druskos, pipirų, pamaišykite pakepinkite kokias 2 minutes.

  • 2

    Gaminame mėsą. Supjaustykite svogūną, jautieną ir pakepinkite keptuvėje kartu. Geriau naudokite raudonąjį svogūną, kepkite kokias 10 minučių. Nusunkite riebalus, padruskinkie, papipirinkite.

  • 3

    Kitoje keptuvėje įpylę aliejaus apkepinkite šiek tiek tortilijos lakštus.

  • 4

    Įpilkite maždaug pusę stiklinės padažo į kepimo indą, kuriame kepsite Enchiladas.

  • 5

    Pamerkite kiekvieną tortilijos lakštą į padažą ir tuomet, sudėję visą likusią mėsą, papriką, alyvuoges, svogūno laiškus, susukite, tačiau pasilikite kelias daržoves, kad galėtumėte užbarstyti ant tortilijų

  • 6

    Likusį padažą užpilkite ant visų tortilijų, kuomet jas sudėsite į kepimo indą.

  • 7

    Ant visų tortilijų viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Galite naudoti įvairius sūrius. Po to užbarstykite likusias daržoves.

  • 8

    Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepkite apie 20 minučių.

  • 9

    Iškepus apibarstykite kalendra. Skanaus.

Panašūs receptai

Graikiška moussaka 15min
Graikiškas ’bouyordy’ 30min
Baklažanų parmigiana 15min
Varškės apkepas su kefyru 30min
Varškės apkepas 30min
Moliūgų apkepas 15min
Bulvių plokštainis 30min