Troškinti vištienos skrandukai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Šis patiekalas, deja, daugelio pamirštas nuo ,,močiutės laikų’’. O gaila ! Juo labiau dabar, kai mokame gaminti, naudodami alkoholinius gėrimus, kurie ne tik minkština mėsą, bet ir žymiai sutrumpina mūsų darbo laiką virtuvėje.

Ingredientai

  • Vištų skrandukai 1 kg
  • Svogūnas 2 vnt
  • Vynas baltas 1 l
  • Grietinėlė 200 ml
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Petražolės džiovintos Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Išvalytus skrandukus troškiname vyne, kol suminkštės (apie 1 val.). Šiuo atveju svarbu pasirinkti švelnaus skonio vyną, kitaip padažas gali gautis per rūgštus ar net kartokas.
  2. Kol troškinsis skrandukai, susmulkintus svogūnus pakepiname svieste ir sudedame į troškinį. Pasūdome, beriame prieskonius.
  3. Grietinėlę pilame prieš baigdami ir viską verdame tol, kol padažas bus norimo tirštumo.
  4. Patiekiame su virtomis bulvėmis.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!