Vištienos suktinukai su grybų įdaru

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 5 vnt
  • Grybai 300 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Paukštienos prieskoniai Pagal skonį

Eiga

  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Grybus smulkiai supjaustykite, sudėkite prie svogūno ir dar pakepinkite.
  2. Vištienos krūtinėles išmuškite, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais.
  3. Į grybų įdarą įtarkuokite sūrį, įberkite druskos, prieskonių, žalumynų. Įmaišykite grietinę (jei mėgstate aštrius valgius, galite įdėti po arbatinį šaukštelį krienų ir garstyčių). Viską gerai išmaišykite.
  4. Įdarą išdėstykite ant muštinių. Jei įdaro liktų, jį galėsite pridėti prie kepamų suktinukų. Suvyniokite suktinukus. Sudėkite į formą, sujungimo siūle į apačią, kad neišsivyniotų kepant.
  5. Įpilkite pusę stiklinės vandens (galima pabarstyti paukštienos prieskoniais).
  6. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje (200 laipsnių temperatūroje), kol gražiai apskrus.
  7. Tinka valgyti su įvairiu garnyru (daržovėmis, bulvėmis, ryžiais arba makaronais).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!