Pievagrybiai įdaryti vištiena ir sūrio užkepėle
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Pievagrybius geriau pirkti didesnius, kad tilptų daugiau pasiruošto vištienos įdaro.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Feta sūris 60 g
- Pievagrybiai 10 vnt
- Grietinė 4 šaukštas (-ai)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Mocarelos sūris 50 g
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Pievagrybius nuplauti, nusausinti, peiliu atsargiai išimti kotelius;
- Smulkiai pjaustytą vištieną apkepinti keptuvėje apie 5 min;
- Susmulkinti nuimtus pievagrybių kotelius ir apkepinti dar 5 min. kartu su vištiena;
- Sumaišyti miltus su grietine ir išpilti į keptuvę su apkepinta vištiena, įberti druskos, pipirų, išmaišyti. Troškinti apie 10 min., kol ruošiamas įdaras sutirštės. Nukelti keptuvę nuo viryklės ir leiskite pravėsti;
- Kai įdaras pravės, orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių;
- Sutarkuoti fetos sūrį ir sumaišyti su vištienos įdaru, pridėti smulkintų petražolių;
- Šaukštelio pagalba pievagrybių kepurėles prikimšti pasiruoštu įdaru, sudėti į kepimo indą ir ant viršaus užbarstyti tarkuoto mocarelos sūrio;
- Kepti 15-20 min. leisti šiek tiek pravėsti ir patiekti.
- Skanaus.