Pievagrybiuose kepti kiaušiniai

Įdomus būdas išsikepti kiaušinį - tik ir pusryčiasm, ir pietums.

Įdomus būdas išsikepti kiaušinį - tik ir pusryčiasm, ir pietums.

Ingredientai

Kiaušiniai 4 vnt
Pievagrybių galvutės 4 vnt
Kumpio griežinėliai 4 vnt
Alyvuogių aliejus, pipirai, petražolės Pagal skonį
  • 1

    Atsirinkite gražios formos grybų galvutes, į kurias tilptų įleistas kiaušinis.

  • 2

    Grybus nuvalykite, išpjaukite kotelį ir lakštelius. Grybo išorę patepkite alyvuogių aliejumi. Kepurėles atsargiai sudėliokite ant kepimo skardos.

  • 3

    Į kiekvieno grybo kepurėlę įdėkite griežinėlį kumpio. Pirmiausia kiaušinį įmuškite į nedidelį indą, o po to iš to indo įpilkite į grybo kepurėlės vidų, ant kumpio. Apibarstykite pipirais ir žolelėmis. jeigu norite, galite pagardinti druska, tačiau jos turėtų užtekti nuo kumpio.

  • 4

    Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C ir atsargiai įdėkite kepimo indą su grybais. Kepkite 20-30 min. (kepimo trukmė priklauso nuo grybo kepurėlės storio ir mėgstamos kiaušinio konsistencijos).

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min