Pita
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 440 g
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Sausos mielės Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Vanduo 170 g
Eiga
- nde sumaišyti miltus, druską, cukrų ir sausas mieles. Palaipsniui supilti aliejų ir vandenį. Tešlą 5 min. maišyti virtuviniu kombainu arba mikseriu su antgaliu tešlai. Apiberti trupučiu miltų, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti į šiltą vietą, kad tešla pakiltų. Pakilusią tešlą padalinti į 5 kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką iškočioti į maždaug 15 cm skersmens paplotėlius.
- Paplotėlius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždengti rankšluosčiu ir duoti pakilti apie 30 min.
- Įkaitinti orkaitę grilio režimu iki 200 C.
- Skardą su paplotėliais pastatyti į viršutinę orkaitės lentyną ir kepti 3 min. Išimti skardą iš orkaitės, apversti paplotėlius. Neiškepusią paplotėlių pusę sutepti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti prieskoniais. Vėl pastatyti skardą į orkaitę 2 - 3 min.
- Būtina stebėti, kad paplotėlių viršus nesusviltų.
- Išimtus iš orkaitės paplotėlius 3 min. uždengti rankšluosčiu.