Pita

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 440 g
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Sausos mielės Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 170 g

Eiga

  1. nde sumaišyti miltus, druską, cukrų ir sausas mieles. Palaipsniui supilti aliejų ir vandenį. Tešlą 5 min. maišyti virtuviniu kombainu arba mikseriu su antgaliu tešlai. Apiberti trupučiu miltų, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti į šiltą vietą, kad tešla pakiltų. Pakilusią tešlą padalinti į 5 kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką iškočioti į maždaug 15 cm skersmens paplotėlius.
  2. Paplotėlius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždengti rankšluosčiu ir duoti pakilti apie 30 min.
  3. Įkaitinti orkaitę grilio režimu iki 200 C.
  4. Skardą su paplotėliais pastatyti į viršutinę orkaitės lentyną ir kepti 3 min. Išimti skardą iš orkaitės, apversti paplotėlius. Neiškepusią paplotėlių pusę sutepti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti prieskoniais. Vėl pastatyti skardą į orkaitę 2 - 3 min.
  5. Būtina stebėti, kad paplotėlių viršus nesusviltų.
  6. Išimtus iš orkaitės paplotėlius 3 min. uždengti rankšluosčiu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!