Plėšomos bandelės su įdaru

Namuose keptos, gardžios plėšomos bandelės dar skanesnės su naminės uogienės įdaru.

Namuose keptos, gardžios plėšomos bandelės dar skanesnės su naminės uogienės įdaru.

Ingredientai

Pienas 200 ml
Margarinas 50 g
Kiaušiniai 2 vnt
Cukrus 3 šaukštas (-ai)
Aliejus 3 šaukštas (-ai)
Sausos mielės 7 g
Miltai 2 stiklinė (-ės)
Druska 1/2 šaukštas (-ai)
Uogienė Pagal skonį
Sviestas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Miltai 3 šaukštas (-ai)
Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • 1

    Šiltame piene ištirpinti mieles, įberti 1 šaukštelį cukraus, 2-3 šaukštus miltų, išmaišyti ir palikti 10 min. pastovėti;

  • 2

    Margariną išlydyti, supilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilės, druskos, viską gerai išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti tešlą su mielėmis. Minkyti apie 2 minutes, tada tešlą perkelti į riebalais išteptą indą ir šiltai pastačius palaikyti 1-1,5 val.;

  • 3

    Kai tešla padvigubės, stalą pabarstyti miltais ir padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio kamuoliukų. Kad tešla mažiau liptų prie rankų, rekomenduojama rankas suvilgyti aliejumi;

  • 4

    Nedideliame inde įdėti uogienę, jei ji per skista galima įmaišyti šiek tiek miltų;

  • 5

    Paruoštu uogienės įdaru įdaryti kiekvieną bandelę, į kiekvieną iš jų dėti ne daugiau kaip 1 šaukštelį įdaro;

  • 6

    Bandelės kraštus gerai užlankstyti, kad įdaras nepabėgtų;

  • 7

    Įdarytas bandeles sudėti į kepimo indą, vietose, kur badelės gali susiliesti, patepti nedideliu kiekiu aliejaus ir palikti bandeles dar 20 min, kad pakiltų;

  • 8

    Į dubenį suberti miltus, cukrų ir sviestą. Juos reikia gerai pertrinti rankomis. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir apibarstyti trupiniais.

  • 9

    Orkaite įkaitinti iki 200 laipsnių, kepti iki auksinės spalvos.

Panašūs receptai

Tiramisu 45min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min
Bandelės "grietiniukai" 30min
Totoriškos bandukės 1val