Natūralus pomidorų padažas

  • 1val 30min
  • 1 porcija

Paprastas natūralaus pomidorų padažo receptas. Išbandykite!

Paprastas natūralaus pomidorų padažo receptas. Išbandykite!

Ingredientai

Pomidorai 7 kg
Šviežiai spaustos citrinų sultys arba radonojo vyno actas 65 ml
Druska Pagal skonį
  • 1

    Užvirkite didelį puodą vandens. Taip pat šalia pasiruoškite indą su šaltu vandeniu (įdėkite ledukų, kad jis būtų tikrai šaltas).

  • 2

    Nuimkite pomidorų šakeles jas išpjaudami ir kiekvieno pomidoro apačioje su peiliu įpjaukite X formą.

  • 3

    Paruoštus pomidorus po kelis dėkite į verdantį vandenį, palaikykite apie 45-60 s, kol jų odelė pradės luptis. Ištraukite ir įmeskite į ledinį vandenį, po to į paprastą indą, kuriame jie galėtų pilnai atvėsti. Pasinaudodami peiliu pilnai nulupkite pomidorų odeles.

  • 4

    Pomidorus susmulkinkite. Galite naudoti maisto smulkintuvą ir priklausomai nuo skonio paruošti glotnų padažą (pomidorus sutrinkite) arba su pomidorų gabaliukais.

  • 5

    Smulkintus pomidorus virkite apie 30-90 min. priklausomai nuo norimos išgauti konsistencijos. Įmaišykite mažiausiai 35 ml citrinų sulčių arba acto. Pagal skonį galite įpilti daugiau (iki 120 ml), taip pat pagal skonį padažą pagardinkite druska.

  • 6

    Leiskite padažui atvėsti. Jį galite užšaldyti (laikysis apie 3 mėn.) arba užkonservuoti vandens metodu (laikysis apie 1 m.)

Panašūs receptai

Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Naminis ketčupas 45min
Keptų pomidorų padažas su česnaku daugiau...
Naminė pomidorų pasta daugiau...
Marinara padažas 45min
Konservuoti pomidorai be odelių 1val 30min
Orkaitėje džiovinti pomidorai daugiau...