Natūralus pomidorų padažas

  • 1val 30min
  • 1 porcija

Paprastas natūralaus pomidorų padažo receptas. Išbandykite!

Paprastas natūralaus pomidorų padažo receptas. Išbandykite!

Ingredientai

Pomidorai 7 kg
Šviežiai spaustos citrinų sultys arba radonojo vyno actas 65 ml
Druska Pagal skonį
  • 1

    Užvirkite didelį puodą vandens. Taip pat šalia pasiruoškite indą su šaltu vandeniu (įdėkite ledukų, kad jis būtų tikrai šaltas).

  • 2

    Nuimkite pomidorų šakeles jas išpjaudami ir kiekvieno pomidoro apačioje su peiliu įpjaukite X formą.

  • 3

    Paruoštus pomidorus po kelis dėkite į verdantį vandenį, palaikykite apie 45-60 s, kol jų odelė pradės luptis. Ištraukite ir įmeskite į ledinį vandenį, po to į paprastą indą, kuriame jie galėtų pilnai atvėsti. Pasinaudodami peiliu pilnai nulupkite pomidorų odeles.

  • 4

    Pomidorus susmulkinkite. Galite naudoti maisto smulkintuvą ir priklausomai nuo skonio paruošti glotnų padažą (pomidorus sutrinkite) arba su pomidorų gabaliukais.

  • 5

    Smulkintus pomidorus virkite apie 30-90 min. priklausomai nuo norimos išgauti konsistencijos. Įmaišykite mažiausiai 35 ml citrinų sulčių arba acto. Pagal skonį galite įpilti daugiau (iki 120 ml), taip pat pagal skonį padažą pagardinkite druska.

  • 6

    Leiskite padažui atvėsti. Jį galite užšaldyti (laikysis apie 3 mėn.) arba užkonservuoti vandens metodu (laikysis apie 1 m.)

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Naminis ketčupas 45min
Keptų pomidorų padažas su česnaku daugiau...
Naminė pomidorų pasta daugiau...
Marinara padažas 45min