Prancūziškas daržovių troškinys Ratatouille

Šis troškinys gana paprastas, užtat jame geriau atsiskleidžia kiekvienos daržovės skonis. Tai klasikinis receptas iš Pietų Prancūzijos, kurį išgarsino populiarus animacinis filmukas "La troškinys" (Ratatouille). Beje, šis troškinys puikiai perteikia prancūzių taupumą ir išradingumą, bei yra puikus patiekalas prisižiūrintiems figūrą. Šį patiekalą netgi rekomenduoja garsus svorio metimo programos prekės ženklas Weight Watchers.

Šis troškinys gana paprastas, užtat jame geriau atsiskleidžia kiekvienos daržovės skonis. Tai klasikinis receptas iš Pietų Prancūzijos, kurį išgarsino populiarus animacinis filmukas "La troškinys" (Ratatouille). Beje, šis troškinys puikiai perteikia prancūzių taupumą ir išradingumą, bei yra puikus patiekalas prisižiūrintiems figūrą. Šį patiekalą netgi rekomenduoja garsus svorio metimo programos prekės ženklas Weight Watchers.

Ingredientai

Pomidorai 450 g
Cukinija 450 g
Baklažanai 450 g
Česnakų skiltelės 4 vnt
Petražolės 2 šaukštas (-ai)
Druskos Pagal skonį
Pipirai Pagal skonį
Alyvogių aliejus Pagal skonį
  • 1

    Nuplaukite pomidorus, cukinijas ir baklažanus, bei supjaustykite stambiais griežinėliais.

  • 2

    Paimkite sunkų metalinį puodą ir pradėkite sluoksniuoti: pirma baklažanus, paskui pomidorus ir galiausiai cukinijas. Sluoksniuokite kol puodas bus beveik pilnas. Tarp sluoksnių nepamirškite įdėti česnako ir petražolių. Pagardinkite druska ir pipirais. (Jei turite tik lengvą puodą, tuomet dugną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad nepriliptų baklažanai).

  • 3

    Uždenkite ir pamažu virkite 1-1,5 val., kol daržovės suminkštės.

  • 4

    Palikite dar pastovėti 20 minučių, tada patiekite. Semkite samčiu, nes troškinys primins tirštą sriubą.

  • 5

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Kepti ryžiai ispaniškai 1val
Cukinijos troškinys 1val
’tetrazzini’ spagečiai su voveraitėmis 15min
Kiauliena troškinta balto vyno ir garstyčių padaže su obuoliais ir salierais 15min