Pusryčių krepšeliai

Receptas, kurį galima pritaikyti su pačiais įvairiausiais įdarais.

Receptas, kurį galima pritaikyti su pačiais įvairiausiais įdarais.

Ingredientai

Sumuštinių duona 6 vnt
Kumpis Pagal skonį
Svogūnas (smulkintas) Pagal skonį
Sūris Pagal skonį
Aliejus 1 šaukštas (-ai)
Kiaušiniai 2 vnt
Pienas 150 ml
Petražolės, druska, pipirai Pagal skonį
  • 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C.

  • 2

    Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus su kumpiu.

  • 3

    Duoną galite palikti kvadratinę (tik nupjaukite pluteles) arba naudodamiesi stikline, skardine ir kt. pasidaryti apskritimus. Pasinaudodami kočėlu arba apvalia stikline ją suspauskite, kad būtų plokščia.

  • 4

    Lengvai patepkite aliejumi keksiukų kepimo indą ir į kiekvieną formą įdėkite po duonos riekutę. Pakepkite orkaitėje apie 3 min. Duona neturi apskrusti, tiesiog turi truputį išsausėti.

  • 5

    Išplakite kiaušinius su pienu, įdėkite patražolių, druskos ir pipirų pagal jūsų skonį.

  • 6

    Kumpio ir svogūnų mišinį paskirstykite tarp šešių keksiukų formų. Tada sudėkite sūrį. Kiaušinio mišinį greitai užpilkite ant viršaus (apie 3-5 šaukštus.) ir nieko nelaukdami dėkite kepti į orkaitę. Jeigu uždelsite - kiaušinis pradės gertis į duoną.

  • 7

    Kepkite apie 12-15 min., kol vidus sukietėja, o viršus lengvai apskrunda. Iškepus, palaikykite orkaitėje apie 5 min.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Dešrelės su sūriu ir šonine 15min
Netikras zuikis su špinatais 30min
Kiaušinių - faršo vyniotinis 30min
Mėsainiai 15min
Kukuliai "ežiukai" 30min