Putlutės barankos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Gardžios baronkytės, patariame valgyti su pienu!
Ingredientai
- Miltai 4 stiklinė (-ės)
- Vanilinis cukrus 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Aguonos 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Sausos mielės 10 g
- Šiltas vanduo 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Į vandenį supilkite mieles, druską (žiupsnį), cukrų. Paliekame apie 20 minučių, kad mielės susiputotų.
- Išplakame vieną kiaušinį, supilame vanilinį cukrų, aguonas, supilame prieš tai pasiruoštą šiltą vandenį su mielėmis. Supilame išlydytą sviestą.
- Pamažu beriame miltus ir gerai išminkome, kol nelips prie rankų, jeigu limpa, įberkite miltų.
- Dedame tešlą į šaldytuvą minimum 15 minučių.
- Išimame iš šaldytuvo, ir išsikočiojam virveles ir formuojam barankas.
- Įkaitinam orkaitę. Kepsime 180 C temperatūroje. Ištepame kepimo indą aliejumi, sudedam baronkytes.
- Kepame apie 20 minučių iki gražiai paruduos.
- Skanaus!