Putlutės barankos

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gardžios baronkytės, patariame valgyti su pienu!

Ingredientai

  • Miltai 4 stiklinė (-ės)
  • Vanilinis cukrus 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Aguonos 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sausos mielės 10 g
  • Šiltas vanduo 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Į vandenį supilkite mieles, druską (žiupsnį), cukrų. Paliekame apie 20 minučių, kad mielės susiputotų.
  2. Išplakame vieną kiaušinį, supilame vanilinį cukrų, aguonas, supilame prieš tai pasiruoštą šiltą vandenį su mielėmis. Supilame išlydytą sviestą.
  3. Pamažu beriame miltus ir gerai išminkome, kol nelips prie rankų, jeigu limpa, įberkite miltų.
  4. Dedame tešlą į šaldytuvą minimum 15 minučių.
  5. Išimame iš šaldytuvo, ir išsikočiojam virveles ir formuojam barankas.
  6. Įkaitinam orkaitę. Kepsime 180 C temperatūroje. Ištepame kepimo indą aliejumi, sudedam baronkytes.
  7. Kepame apie 20 minučių iki gražiai paruduos.
  8. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!