Pyragas su tunu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Pikantiško skonio pyragas iš sluoksniuotos tešlos su tunu, marinuotais agurkėliais, sūriu. Labai gardus receptas, visuomet pyragas bus skanus ir gamindami galite interpretuoti savais ingredientais.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 300 g
  • Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Tunas 400 g
  • Marinuoti agurkai 1 vnt
  • Majonezas 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Čijos arba sezamo sėklos 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Atšildykite tešlą ir šiek tiek pakočiokite jos lakštus. Pasidarykite reikiamų formų.
  2. Tešlą dėkite į kepimo indą prieš tai į jį įtiesę kepimo popierių ir patepę aliejumi ar sviestu.
  3. Tešlos viduryje, per visą ilgį sudėkite įdarą: užtepkite pomidorų padažą, užberkite stambiai sutarkuotą sūrį, sudėkite supjaustytą svogūną, tuną (sumaišytą su trupučiu majonezo), ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkėlius.
  4. Uždėkite kitą tešlos lakštą. Užspauskite pyrago kraštus, ar susukite kaip vyniotinį (priklauso nuo jūsų fantazijos).
  5. Pyragą sutepkite kiaušinio trynio plakiniu, apibarstykite čijos arba sezamo sėklomis.
  6. Kepkite 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai apskrus. Sekite kepimo instrukcijas nurodytas ant sluoksniuotos tešlos pakuotės.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!