Pyragas su tunu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pikantiško skonio pyragas iš sluoksniuotos tešlos su tunu, marinuotais agurkėliais, sūriu. Labai gardus receptas, visuomet pyragas bus skanus ir gamindami galite interpretuoti savais ingredientais.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 300 g
- Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
- Fermentinis sūris 50 g
- Svogūnas 1 vnt
- Tunas 400 g
- Marinuoti agurkai 1 vnt
- Majonezas 2 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Čijos arba sezamo sėklos 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Atšildykite tešlą ir šiek tiek pakočiokite jos lakštus. Pasidarykite reikiamų formų.
- Tešlą dėkite į kepimo indą prieš tai į jį įtiesę kepimo popierių ir patepę aliejumi ar sviestu.
- Tešlos viduryje, per visą ilgį sudėkite įdarą: užtepkite pomidorų padažą, užberkite stambiai sutarkuotą sūrį, sudėkite supjaustytą svogūną, tuną (sumaišytą su trupučiu majonezo), ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkėlius.
- Uždėkite kitą tešlos lakštą. Užspauskite pyrago kraštus, ar susukite kaip vyniotinį (priklauso nuo jūsų fantazijos).
- Pyragą sutepkite kiaušinio trynio plakiniu, apibarstykite čijos arba sezamo sėklomis.
- Kepkite 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai apskrus. Sekite kepimo instrukcijas nurodytas ant sluoksniuotos tešlos pakuotės.
- Skanaus!