Pyragiukai

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Vanduo 3 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Lašiniai 200 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Mėta 1 vnt
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Iš miltų, kiaušinio ir pasūdyto vandens užmaišyti kietą tešlą, kaip makaronams ir palikti, kad išbrinktų. Tuo metu paruošti įdarą: lašinukus smulkiai supjaustyti, į juos sudėti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūno roputę, pagardinti pipirais ir pakepinti.
  2. Tešlą iškočioti plonai (2 mm storio lakštu). Iš jos formele ar stikline išspausti 5 cm skersmens skrituliukus. Vienam pyragiukui reikia dviejų skritulėlių.
  3. Ant apatinio skritulėlio dėti vieną šaukštelį įdaro ir, užklojus kitu skritulėliu, kraštus užspausti pirštais ar šakutės danteliais. Taip paruoštus pyragiukus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 10 min.
  4. Į stalą patiekti be padažo. Karštus pyragiukus, kurių į kiekvieną lėkštę dėti po šešis, valgyti užgeriant mėtų arbata.
  5. Mėtų arbata: Mėtas užpilti verdančiu vandeniu, 2 - 3 min. pavirinti ir dar 5 min. palaikyti, kad pritrauktų, po to nukošti, supilstyti į puodukus ir pagal skonį pasaldinti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!