Pyragiukai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Vanduo 3 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Lašiniai 200 g
- Svogūno roputės 1 vnt
- Mėta 1 vnt
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Iš miltų, kiaušinio ir pasūdyto vandens užmaišyti kietą tešlą, kaip makaronams ir palikti, kad išbrinktų. Tuo metu paruošti įdarą: lašinukus smulkiai supjaustyti, į juos sudėti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūno roputę, pagardinti pipirais ir pakepinti.
- Tešlą iškočioti plonai (2 mm storio lakštu). Iš jos formele ar stikline išspausti 5 cm skersmens skrituliukus. Vienam pyragiukui reikia dviejų skritulėlių.
- Ant apatinio skritulėlio dėti vieną šaukštelį įdaro ir, užklojus kitu skritulėliu, kraštus užspausti pirštais ar šakutės danteliais. Taip paruoštus pyragiukus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 10 min.
- Į stalą patiekti be padažo. Karštus pyragiukus, kurių į kiekvieną lėkštę dėti po šešis, valgyti užgeriant mėtų arbata.
- Mėtų arbata: Mėtas užpilti verdančiu vandeniu, 2 - 3 min. pavirinti ir dar 5 min. palaikyti, kad pritrauktų, po to nukošti, supilstyti į puodukus ir pagal skonį pasaldinti.