Šefo receptai

Kurti receptą
  1. Tešlai (200 g grietinėlės (ne pačios riebiausios), 1 v. š. sausų mielių, 100 g sviesto, 3 v. š. cukraus, 2 tryniai, 700 g miltų) Grietinėlę truputį pašildyti, suberti mieles, išmaišyti ir palikti 15 min. pastovėti. Sviestą ištirpinti ir supilti į grietinėlę su mielėmis. Suberti cukrų, įdėti trynius. Išmaišyti. Tuomet suberti miltus ir išminkyti tešlą. Indą su tešla uždengti rankšluosčiu ir palikti pastovėti 30 - 60 min. Kol tešla kyla, paruošti įdarą.
  2. Įdarui (4 obuoliai, 2 saujos razinų, 2 saujos lazdyno riešutų, 2 v. š. cukraus, 2 a. š. cinamono)
  3. Nuluptus obuolius supjaustyti mažais gabaliukais, razinas išplauti ir nusausinti, riešutus susmulkinti, suberti cukrų, cinamoną ir viską išmaišyti. Iš tešlos iškočioti didelį stačiakampį, ant kurio tolygiai paskirstyti įdarą. Susukti vyniotinį, kurį perdėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tuomet vyniotinį susukti į riestę, gerai užspausti kraštus. Aštriu peiliu padaryti įpjovimus. Riestę sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  4. Iškepusią riestę atvėsinti ir sulaistyti glajumi (cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis).