Šefo receptai

Kurti receptą
  1. Paruoškime padažą. Pieną pašildykime. Kitame inde išlydykime sviestą, į jį įmaišykime miltus. Kai miltai taps gelsvi, pamažu pilkite pieną ir maišykite iki neliks gumuliukų. Padažą užvirinkite ir dar porą minučių pavirkite ant silpnos ugnies. Įberkite pipirų ir druskos (pagal skonį).
  2. Paruoškime įdarą. Nulupkite svogūnus ir susmulkinkite, padalinkite į tris dalis. 3–4 minutes pakepinkite faršą su 1 svogūnų dalimi, pagardinkite prieskoniais. Smulkii supjaustykite pomidorus ir pakepinkite su kita svogūnų dalimi. Šmaišykite kapotus žalumynus ir prieskonius. Su paskutine svogūnų dalimi apkepinkite susmulkintus grybus ir taip pat pagardinkite prieskoniais.
  3. Lazanija. Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją dėkite sluoksniais: lavašą, pirmą įdarą ir trečdalį padažo; lavašą, antrą įdarą ir vėl trečdalį padažo; lavašą, trečią įdarą, likusį padažą. Viršų užberkite tarkuotu sūriu ir pašaukite į vidutinio kaitrumo orkaitę 20-čiai muničių. Šios lazanijos privalumas: ji skani ir karšta, ir šalta.