Rožiniai kalėdų meduoliai-žvaigždutės
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skanutėliai kalėdiniai sausainiukai - žvaigždutės.
Ingredientai
- Medus 250 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai Pagal skonį
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Prieskoniai 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Citrinos rūgštis Pagal skonį
- Šilauogės Pagal skonį
Eiga
- Dubenėlyje sumaišomas karšto vandens vonelėje išleistas medus (jei buvo susicukravęs), miltinis ir vanilinis cukrus, kiaušiniai, 2/3 receptūroje nurodytų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Likę miltai naudojami kočiojant lakštus.
- Iš gerai išminkytos tešlos iškočiojamas 0,5 cm storio lakštas ir žvaigždučių formelėmis išspaudžiami meduoliai, kurie sudedami ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Meduoliai kepa 12-15 min. 170-200C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepę meduoliai atvėsinami ir puošiami rožiniu glajumi.
- Glajus gaminamas emaliuotame dubenėlyje, mediniu šaukštu sukant (neplakant) kiaušinio baltymą, miltinį cukrų ir šilauogių sirupą. Sirupo spakvos intensyvumas reguliuojamas sirupo kiekiu. Tai labai puošnūs ir linksmi kepinėliai, juos galima laikyti 2 ir daugiau savaičių ir svečius vaišinti visą kalėdinį laikotarpį.