Rūkyta nugarinė arba karka su troškintais kopūstais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kiaulės karka 1 kg
- Svogūno roputės 2 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Gvazdikėliai Pagal skonį
- Kadagio uogos 1 vnt
- Lauro lapai Pagal skonį
- Čiobreliai 1 vnt
- Rauginti kopūstai Pagal skonį
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Nugarinę (karką) dėti į verdantį vandenį ir staigiai užvirti. Kiek pavirus, berti dalį druskos, sudėti prieskonines daržoves, o įpusėjus virti – dar kartą pasūdyti (pagal skonį), suberti prieskonius.
- Virti, kol mėsa suminkštės (nugarinę – 1,5 val., karką – 2,5 val.). Išvirusią mėsą atvėsinti tame pat sultinyje, kuriame virė.
- Patiekti supjaustytą griežinėliais su troškintais kopūstais.