Ryžių pudingas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Puikus ir ypač gardus desertas.
Ingredientai
- Pienas 700 ml
- Grietinėlė 300 ml
- Rudasis cukrus 80 g
- Baltieji ryžiai 130 g
- Brendis 20 g
Eiga
- Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.
- Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydama virkite apie 20 minučių. Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).
- Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdama viršų apibarstykite brendyje mirkytomis razinomis.
- Konditerio pasiūlymas: jei saldų ryžių pudingą ketinate tiekti ne desertui, o, tarkim, vakarienei, jį tiktų pagardinti bet kokia rūgštesne uogiene. Galite įmaišyti rūgštesnių kubeliais pjaustytų nuluptų obuolių – irgi labai gardu, be to, gaivu.