Ryžių pudingas

Nebeturite idėjų sveikesniam desertui? Ryžių pudingas - kaip tik Jums.

Nebeturite idėjų sveikesniam desertui? Ryžių pudingas - kaip tik Jums.

Ingredientai

Apvalieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
Rudasis cukrus 1.4 stiklinė (-ės)
Pienas Pagal skonį
Vanilės ankštis 1 vnt
Druska Pagal skonį
  • 1

    Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos.

  • 2

    Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.

  • 3

    Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies, išimkite vanilės ankštį ir atvėsinkite.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Morkų pyragas 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min