Saldainiai „medaus grilijažas“
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Lazdyno riešutai 2 stiklinė (-ės)
- Medus Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Šokoladas 500 g
Eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 160° C.Suberti riešutus į išklotą pergamentiniu popieriumi skardą ir padžiovinti juos orkaitėje apie 10 min. Ataušinti.Nedideliame storu dugnu puode sumaišyti medų su cukrumi. Kaitinti iki virimo.
- Suberti druską ir riešutus. Išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies 10 min. Iškloti pergamentiniu popieriumi kvadratinę 20x20 cm formą. Sudėti riešutų masę į formą,išlyginti ir atšaldyti 1 val. šaldytuve.
- Ištraukti sustingusį griliažą iš formos ir supjaustyti aštriu peiliu 4×4 cm kvadratėliais (taip lygiai supjaustyti nėra lengva, reikia nemažai jėgos) .Įmerkti kiekvieną saldainį į tirpintą šokoladą ir išdėlioti ant pergamentinio popieriaus, kad sustingtų.