Saldainiai „medaus grilijažas“

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Lazdyno riešutai 2 stiklinė (-ės)
  • Medus Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Šokoladas 500 g

Eiga

  1. Įkaitinti orkaitę iki 160° C.Suberti riešutus į išklotą pergamentiniu popieriumi skardą ir padžiovinti juos orkaitėje apie 10 min. Ataušinti.Nedideliame storu dugnu puode sumaišyti medų su cukrumi. Kaitinti iki virimo.
  2. Suberti druską ir riešutus. Išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies 10 min. Iškloti pergamentiniu popieriumi kvadratinę 20x20 cm formą. Sudėti riešutų masę į formą,išlyginti ir atšaldyti 1 val. šaldytuve.
  3. Ištraukti sustingusį griliažą iš formos ir supjaustyti aštriu peiliu 4×4 cm kvadratėliais (taip lygiai supjaustyti nėra lengva, reikia nemažai jėgos) .Įmerkti kiekvieną saldainį į tirpintą šokoladą ir išdėlioti ant pergamentinio popieriaus, kad sustingtų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!