Salotų krepšeliai

Ingredientai

Miltai 300 g
Sviestas 80 g
Grietinė 100 g
Kiaušinio trynys 1 vnt
Pienas 2 šaukštas (-ai)
Cukrus 1 vnt
Druska Pagal skonį
Bulvės 150 g
Agurkai 100 g
Paukštienos prieskoniai 100 g
Kiaušiniai 1 vnt
Majonezas 100 g
Pipirai Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Kmynai Pagal skonį
Krapai Pagal skonį
Petražolės Pagal skonį
  • 1

    Į išsijotus miltus suberti druską, cukrų, supilti grietinę, tirpintą sviestą, pieną ir trynį. Viską greitai suminkyti ir 30 min. palikti šaldytuve atvėsti. Paruoštą tešlą iškočioti 0,3 mm storio lakštu ir formele ar stikline išspausti reikiamo dydžio paplotėlius.

  • 2

    Juos sudėti į riebalais išteptas krepšelių formeles, gerai apspaudžiant kraštus. Kepti iki 180- 200◦C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Iškeptus krepšelius atvėsinti ir atsargiai išversti iš formelių.

  • 3

    Paruošti salotas (įdarą): smulkiais kubeliais supjaustyti virtą pastarnoką (bu1ves), agurkus ir paukštieną. Viską paskaninti prieskoniais, sumaišyti su majonezu ir sudėti į atvėsintus krepšelius. Puošti virto kiaušinio skiltelėmis, žalumyninėmis daržovėmis.

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min
Špinatiniai gnocchi 30min
Brusketa su mocarella ir saulėje džiovintais pomidorais 15min