Šalta aviečių, serbentų, braškių arba žemuogių sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Vasariškas receptas tikrąja to žodžio prasme!
Ingredientai
- Braškės 2 l
- Cukrus 300 g
- Grietinė 1 l
Eiga
- Uogas pertrinti per tankų sietą, suberti 300 g arba daugiau cukraus, supilti grietinę ir pastatyti į šaldytuvą (hm... ar tikrai XIX a. žmonės turėjo šaldytuvus? Čia jau gal vertėja papokštavo), kad atvėstų; įberti truputį sveikų uogų ir patiekti su morengais.
- Į šią sriubą galima įpilti 0,5 stiklinės vyno, prieš tai jį užvirus su cukrumi, sumaišius su sultimis ir atšaldžius.