Sėklų duonelė-batonėlis

Sveikuoliškas batonėlis, duonelė.

Sveikuoliškas batonėlis, duonelė.

Ingredientai

Chia sėklos 120 g
Saulėgrąžos 100 g
Sezamo sėklos 100 g
Migdolai 80 g
Druska Pagal skonį
Rozmarinas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Kavos malūnėliu ar trintuvu smulkiai sumalkite migdolus.

  • 2

    Dubenėlyje sumaišykite visas sėklas bei šviežiai maltus migdolus.

  • 3

    Į rankinio trintuvo indą įpilkite vieną puodelį vandens, sudėkite druską, rozmarinus bei česnako skilteles ir sutrinkite (jei trintuvo neturite, tuomet česnakus ir rozmarinus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su vandeniu bei druska). Skystį supilkite ant sėklų mišinio ir gerai išmaišykite.( vandens pilti tiek, kad gautūsi košė)

  • 4

    Gautą košę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (masė turėtų būti maždaug 0,5 cm storio) ir pašaukite į iki 165 C laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.

  • 5

    Praėjus šiam laikui, skardą ištraukite, duoneles supjaustykite ir apverskite apatine puse į viršų bei leiskite dar 25 minutes pakepti. Iškepusioms duonelėms leiskite atvėsti.

  • 6

    Galite naudoti ir kitas mėgstamas sėklas.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min