Šilauogių putėsiai su manų kruopomis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Šilauogės 250 g
  • Cukrus 40 g
  • Manų kruopos 60 g
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį

Eiga

  1. Perrinktos uogos nuplaunamos, dalis gražesnių uogų paliekama putėsių papuošimui, likusios trumpam įmerkiamos į verdantį vandenį, kad suminkštėtų odelė.
  2. Uogos pertrinamos per sietelį ar sumalamos mikseriu iki gaunasi vienalytė masė.
  3. Į verdantį vandenį suberiamos manų kruopos, cukrus ir ant nestiprios ugnies, pastoviai maišant, verdama apie 5 min. Po to atvėsinama iki 30-35C temperatūros, supilama pertrintų šilauogių masė ar sirupas, sudedamas baltymas ir plakama, kol pasidaro stangri putėsių masė.
  4. Putėsiai sukrečiami į kreminius indelius, puošiami sveikomis uogomis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!