Šilauogių putėsiai su manų kruopomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Šilauogės 250 g
- Cukrus 40 g
- Manų kruopos 60 g
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Citrinos rūgštis Pagal skonį
Eiga
- Perrinktos uogos nuplaunamos, dalis gražesnių uogų paliekama putėsių papuošimui, likusios trumpam įmerkiamos į verdantį vandenį, kad suminkštėtų odelė.
- Uogos pertrinamos per sietelį ar sumalamos mikseriu iki gaunasi vienalytė masė.
- Į verdantį vandenį suberiamos manų kruopos, cukrus ir ant nestiprios ugnies, pastoviai maišant, verdama apie 5 min. Po to atvėsinama iki 30-35C temperatūros, supilama pertrintų šilauogių masė ar sirupas, sudedamas baltymas ir plakama, kol pasidaro stangri putėsių masė.
- Putėsiai sukrečiami į kreminius indelius, puošiami sveikomis uogomis.