Silkės padaže

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Labai skani silkutė su padažu.

Ingredientai

  • Silkė 2 vnt
  • Pomidorų sultys 5 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Džiovinti grybai 200 g
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Džiovintos slyvos 10 vnt
  • Razinos 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Krienai 100 g
  • Aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Daržovių Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Actas Pagal skonį

Eiga

  1. Silkes išmirkyti, nudarinėti, supjaustyti gabalėliais ar nestambiais ruoželiais ir sudėti į silkinę lėkštę ar pusdubenį. Ant viršaus užpilti paruoštu padažu.
  2. Pomidorų padažas su grybais: Svogūnus supjaustyti kubeliais ir keptuvėje pakepinti aliejuje, kol pasidaro skaidrūs. Tada į juos sudėti šiaudeliais supjaustytus virtus džiovintus grybus ir dar kiek pakepinti. Supilti grybų sultinį, pagardinti prieskoniais ir dar kiek pakepinti. Atvėsintą padažą užpilti ant paruoštos silkės.
  3. Saldžiarūgštis padažas: Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Į keptuvę pridėti pomidorų tyrės, išvirtų džiovintų slyvų, supjaustytų ruoželiais, razinų, prieskonių, įpilti vaisių nuviro, kuriame virė slyvos, razinos ir trumpai viską pakaitinti.Atvėsintu padažu užpilti paruoštą silkę
  4. Krienų padažas: Miltus pakepinti keptuvėje su aliejumi, į juos sudėti krienus ir truputį patroškinti. Į masę įpilti daržovių sultinio, ir maišant dar kiek pakaitinti. Tada nuimti nuo ugnies, pasūdyti, pagardinti cukrumi, actu, gerai išmaišyti ir atvėsinti.Šiuo padažu užpilti paruoštą silkę.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!