Silkės padaže
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai skani silkutė su padažu.
Ingredientai
- Silkė 2 vnt
- Pomidorų sultys 5 šaukštas (-ai)
- Aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Svogūno roputės 2 vnt
- Malti pipirai Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Džiovinti grybai 200 g
- Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Svogūno roputės 2 vnt
- Džiovintos slyvos 10 vnt
- Razinos 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Prieskoniai Pagal skonį
- Krienai 100 g
- Aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Daržovių Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Actas Pagal skonį
Eiga
- Silkes išmirkyti, nudarinėti, supjaustyti gabalėliais ar nestambiais ruoželiais ir sudėti į silkinę lėkštę ar pusdubenį. Ant viršaus užpilti paruoštu padažu.
- Pomidorų padažas su grybais: Svogūnus supjaustyti kubeliais ir keptuvėje pakepinti aliejuje, kol pasidaro skaidrūs. Tada į juos sudėti šiaudeliais supjaustytus virtus džiovintus grybus ir dar kiek pakepinti. Supilti grybų sultinį, pagardinti prieskoniais ir dar kiek pakepinti. Atvėsintą padažą užpilti ant paruoštos silkės.
- Saldžiarūgštis padažas: Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Į keptuvę pridėti pomidorų tyrės, išvirtų džiovintų slyvų, supjaustytų ruoželiais, razinų, prieskonių, įpilti vaisių nuviro, kuriame virė slyvos, razinos ir trumpai viską pakaitinti.Atvėsintu padažu užpilti paruoštą silkę
- Krienų padažas: Miltus pakepinti keptuvėje su aliejumi, į juos sudėti krienus ir truputį patroškinti. Į masę įpilti daržovių sultinio, ir maišant dar kiek pakaitinti. Tada nuimti nuo ugnies, pasūdyti, pagardinti cukrumi, actu, gerai išmaišyti ir atvėsinti.Šiuo padažu užpilti paruoštą silkę.