Silkės su razinomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Silkės su razinomis
Ingredientai
- Silkė 3 vnt
- Svogūno roputės 2 vnt
- Razinos 100 g
- Lazdyno riešutai 50 g
- Obuoliai 2 vnt
- Aliejus 6 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys Pagal skonį
Eiga
- Išmirkytą, nuvalytą silkę supjaustyti ruoželiais ir truputį parūgštinti, apšlakstant citrinų sultimis.
- Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti aliejuje, kol jie pasidarys skaidrūs. Atvėsinti.
- Razinas perrinkti ir išmirkyti šaltame vandenyje, po to sudėti ant sietelio ir leisti nuvarvėti vandens pertekliui.
- Riešutus užpilti verdančiu vandeniu, kiek palaikyti ir nulupti jų rudą luobelę. Tada branduolius sukapoti, labai trumpai pakepinti (sekti, kad nesudegtų) ir atvėsinti.
- Iš obuolių pašalinti sėklalizdžius, juos supjaustyti kubeliais ir trumpai pakepinti aliejuje. Atvėsintus svogūnus, razinas ir riešutus sumaišyti su silke, sudėti į silkinę ir patiekti į stalą.