Silkės su troškintais svogūnais, morkomis ir pomidorų tyre

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Silkės su troškintais svogūnais, morkomis ir pomidorų tyre

Ingredientai

  • Silkė 3 vnt
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Aliejus 1 stiklinė (-ės)
  • Pomidorų sultys 400 g

Eiga

  1. Silkes išmirkyti, išskrosti, nulupti jos odą, pašalinti kaulus ir gerai išplauti. Po to nusausinti, supjaustyti skersai, nedideliais gabalėliais ir viena eile sudėti į silkines lėkštes arba pusdubenius.
  2. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ar pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Morkas išvirti, nulupti, stambiai sutrinti, sudėti į keptuvę su kepintais svogūnais ir užpilti pomidorų tyre.
  3. Masę keletą minučių patroškinti ant nestiprios kaitros. Nukeltą nuo viryklės atvėsinti ir sudėti ant paruoštos silkės.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!