Silkės su troškintais svogūnais, morkomis ir pomidorų tyre
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Silkės su troškintais svogūnais, morkomis ir pomidorų tyre
Ingredientai
- Silkė 3 vnt
- Svogūno roputės 2 vnt
- Morkos 2 vnt
- Aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Pomidorų sultys 400 g
Eiga
- Silkes išmirkyti, išskrosti, nulupti jos odą, pašalinti kaulus ir gerai išplauti. Po to nusausinti, supjaustyti skersai, nedideliais gabalėliais ir viena eile sudėti į silkines lėkštes arba pusdubenius.
- Svogūnus supjaustyti žiedeliais ar pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Morkas išvirti, nulupti, stambiai sutrinti, sudėti į keptuvę su kepintais svogūnais ir užpilti pomidorų tyre.
- Masę keletą minučių patroškinti ant nestiprios kaitros. Nukeltą nuo viryklės atvėsinti ir sudėti ant paruoštos silkės.