Skaniausias Velykų receptas - Velykų avinėlis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Norite kažko ypatingo ir stulbinančio savo Velykų stalui? Paruoškite šį patiekalą, pasinaudodami šiuo receptu!

Ingredientai

  • Miltai 500 ml
  • Sausos mielės 1 pakuotė (-ės)
  • Cukrus 100 g
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Sviestas 100 g
  • Pienas 200 ml
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Lazdyno riešutai 1 vnt

Eiga

  1. Mieles ištrinti su cukrumi ir 3 šaukštais pieno. Palikti 15-ai minučių, kol susidarys "kepurėlė".
  2. Iš likusių produktų užmaišyti tešlą. Į ją įmaišyti mieles. Tešlą labai gerai išminkyti. Pastatyti šiltai, kad padvigubėtų. Maždaug 1-ai valandai.
  3. Tešlą perminkyti. Iškočioti 1cm storio blyną.
  4. Uždėti avytės trafaretą. Apipjauti aplink.
  5. Išpjautos avytės pagrindą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu.
  6. Iš likusios tešlos rankomis formuoti mažus rutuliukus ir lipdyti prie avytės pagrindo.
  7. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.
  8. Trynį išplakti su pienu. Ištepti avytės paviršių.
  9. Dėti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Iškepusį gausiai pabarstyti cukraus pudra.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!