Skryliai su aguonomis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Virtunukai su aguonomis.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Aguonos 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Iš miltų su pasūdytu vandeniu užminkyti kietoką tešlą ir palikti 10 min. kad išbrinktų. Iškočiojus plonu lakštu, supjaustyti 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais, kuriuos 3 min. virti pasūdytame vandenyje. Išvirusius skrylius išgriebti kiaurasamčiu ir sudėti į pusdubenį.
  2. Aguonas nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti porą valandų, kad išbrinktų. Tada sugrūsti grūstuve arba dukart permalti mėsmale. Į aguonų masę suberti cukrų, praskiesti nedideliu kiekiu vandens ir užpilti ant virtų skrylių. Prie skrylių maltas aguonas su cukrumi galima patiekti ir padažinėje.
  3. Skrylius galima valgyti ir su aguonų pienu. Jį užpilti ant karštų arba atvėsintų skrylių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!