Skryliai su aguonomis

Virtunukai su aguonomis.

Virtunukai su aguonomis.

Ingredientai

Kvietiniai miltai 3 stiklinė (-ės)
Kiaušiniai 1 vnt
Aguonos 1 stiklinė (-ės)
Cukrus Pagal skonį
Druska Pagal skonį
  • 1

    Iš miltų su pasūdytu vandeniu užminkyti kietoką tešlą ir palikti 10 min. kad išbrinktų. Iškočiojus plonu lakštu, supjaustyti 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais, kuriuos 3 min. virti pasūdytame vandenyje. Išvirusius skrylius išgriebti kiaurasamčiu ir sudėti į pusdubenį.

  • 2

    Aguonas nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti porą valandų, kad išbrinktų. Tada sugrūsti grūstuve arba dukart permalti mėsmale. Į aguonų masę suberti cukrų, praskiesti nedideliu kiekiu vandens ir užpilti ant virtų skrylių. Prie skrylių maltas aguonas su cukrumi galima patiekti ir padažinėje.

  • 3

    Skrylius galima valgyti ir su aguonų pienu. Jį užpilti ant karštų arba atvėsintų skrylių.

Panašūs receptai

Varškėčiai 15min
Apkepti varškėčiai 5min
Varškėčiai 5min
Virtinukai su špinatais ir varške 15min
Saksų kukuliai 5min
Ravioliai su špinatais ir sūriu 5min
Koldūnai „atgal į praeitį“ 15min