Meduoliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skanus meduolių receptas, šiuo desertu nustebinsite visus smaližius.
Ingredientai
- Miltai 5 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Sviestas 250 g
- Medus 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Grietinė 150 ml
- Prieskoniai meduoliams 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinos rūgštis 0.2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kava 3 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kakava 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Glajui:Kiaušinio baltymas 2 vnt
Eiga
- Pagaminti deginto cukraus tirpalą (kaip minkštam meduoliui), į jį sudėti medų, prieskonius, sviestą ir užvirinti. Į dar šiltą mišinį sudėti sodą arba kepimo miltelius. Trynius su cukrumi ištrinti iki baltumo, į juos supilti grietinę, atvėsintą medų. Paskiausiai įsijoti miltus.
- Tešlą gerai išminkyti ir atšaldyti. Iš atšaldytos tešlos iškočioti 0,5 cm storio lakštą ir formuoti įvairaus dydžio ir formų meduolius, kuriuos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 10-15 min. iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Puošti glajumi, atvėsusius.
- Glajui: Emaliuotame dubenėlyje kiaušinio baltymą su miltiniu cukrumi sukti mediniu šaukštu, kol cukrus ištirpsta ir glajus bus norimo tirštumo.
- Glajus bus baltesnis ir malonaus rūgštoko skonio, kai sukant į jį pridedama citrinos rūgšties arba sulčių. Glajų galima nudažyti aronijų, vyšnių, šilauogių sultimis, tirpia kava, kakava, kulinariniais maistiniais dažais.