Sojos faršu įdarytas baklažanas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Skanus, sotus ir lengvai varijuojamas patiekalas. Nemėgstantys baklažano gali naudoti cukiniją, nevalgantys sojos - savo mėgiamą faršą.

Ingredientai

  • Soja 150 g
  • Baklažanai 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Prieskoniai Pagal skonį

Eiga

  1. Sojos faršą išvirti pagal nurodymus ant pakelio. Verdant nepagailėkit mėgstamų prieskonių ir dėl skonio įmeskite svogūno galvutę
  2. Kol verda faršas paruoškite baklažanus : perpjaukite juos išilgai į dvi dalis, gausiai pabarstykite druska ir palikite 15-20 min (kol išvirs faršas).
  3. Faršui išvirus, nusunkite vandenį, faršą dar kartą galite pagardinti prieskoniais, sojos padažu ar kitu mėgiamu pagardu. Jei mėgstate, galite palikti ir virtą svogūną, prieš tai jį supjaustę ir sumaišę su faršu. Saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su faršu.
  4. Per tą laiką baklažanai bus išskyrę sultis, tad nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir išskobkite minkštimą. Išskobtąją dalį supjaustykite nedideliais kubeliais ir vėl gi įmaišykite į faršą.
  5. Tuomet į kiekvieną baklažano puselę dėkite paruoštą faršo ir daržovių mišinį, Sudėkite į kepimo skardą ar ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių 180-200 laipsnių karšumo orkaitėje.
  6. Jei mėgstate sočiau, galite prieš dėdami faršą baklažano vidų patepti majonezu, o ant sudėto faršo užtarkuoti fermentinio sūrio.
  7. Skanaus! :)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!