Šokoladinis keksas „Brownie“ su cukinijomis

Drėgnas, šokoladinis kepinys su cukinijomis ir glaistu.

Drėgnas, šokoladinis kepinys su cukinijomis ir glaistu.

Ingredientai

Aliejus 120 ml
Cukrus 300 g
Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
Miltai 240 g
Kakavos milteliai 60 g
Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Tarkuota cukinija 2 stiklinė (-ės)
Smulkinti riešutai 1/2 stiklinė (-ės)
Kakavos milteliai (naudosime glaistui) 6 šaukštas (-ai)
Margarinas (naudosime glaistui) 60 g
Cukraus pudra (naudosime glaistui) 2 stiklinė (-ės)
Pienas (naudosime glaistui) 60 ml
Vanilės ekstraktas (naudosime glaistui) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Patepkite riebalais kepimo indą (receptas pritaikytas kepimo formai, kurios dydis maždaug 23*33 cm).

  • 2

    Dideliame inde sumaišykite aliejų, cukrų ir vanilės ekstraktą. Sumaišykite sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Sausą mišinį po truputį pilkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite. Galiausiai į tešlą įmaišykite cukiniją ir riešutus.

  • 3

    Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 25-30 min.

  • 4

    Kol keksas vėsta, gaminkite glaistą. Ištirpinkite margariną ir jį sumaišykite su kakava, palikite atvėsti. Išplakite pieną, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą. Į cukraus mišinį įmaišykite kakavos ir aliejaus masę. gautą glajų užtepkite ant kekso prieš jį pjaunant į gabaliukus.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Morkų pyragas 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min
Cukrumi apkepti pekano riešutai 1val 30min
Obuolių pyragas su traškia riešutų plutele 15min