Šokoladinis kriaušių pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kriaušės 1 kg
- Šokoladinė kakava 6 šaukštas (-ai)
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Cukrus 150 g
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas Pagal skonį
Eiga
- Kriaušes nulupti ir išpjovus sėklializdžius supjaustyti į norimo dydžio daleles (aš pjaustau per pusę, o tada kiekvieną puselę dar į 4 dalis).
- Kiaušinio trynius suplakti su miltais ir lydytu sviestu po truputį pilant pieną, o tada įberti kepimo miltelius bei šokoladinę kakavą. Kaušinio baltymus plakti atskirai, kol suputos, o tada viską lėtai sumaišyti (švelniais judesiais).
- Kriaušių gabalėlius išdeliojam ant sviestu teptos skardos ir užpilame tešlą. Tolygiai paskirstome po skarda, kad kriaušių gabalėliai būtų panirę.
- Kepame 40minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kas 20 min tikriname naudojant medinį pagaliuką ar pyragas iškepė (įbedam pagaliuką, jei ištrauktas pagaliukas yra aplipes tešla, kepame toliau, jei ne, pyragas jau iškepė).
- Skanaus!