Šokoladinis kriaušių pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kriaušės 1 kg
  • Šokoladinė kakava 6 šaukštas (-ai)
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 150 g
  • Sviestas 250 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas Pagal skonį

Eiga

  1. Kriaušes nulupti ir išpjovus sėklializdžius supjaustyti į norimo dydžio daleles (aš pjaustau per pusę, o tada kiekvieną puselę dar į 4 dalis).
  2. Kiaušinio trynius suplakti su miltais ir lydytu sviestu po truputį pilant pieną, o tada įberti kepimo miltelius bei šokoladinę kakavą. Kaušinio baltymus plakti atskirai, kol suputos, o tada viską lėtai sumaišyti (švelniais judesiais).
  3. Kriaušių gabalėlius išdeliojam ant sviestu teptos skardos ir užpilame tešlą. Tolygiai paskirstome po skarda, kad kriaušių gabalėliai būtų panirę.
  4. Kepame 40minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kas 20 min tikriname naudojant medinį pagaliuką ar pyragas iškepė (įbedam pagaliuką, jei ištrauktas pagaliukas yra aplipes tešla, kepame toliau, jei ne, pyragas jau iškepė).
  5. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!